top of page

Ohlédnutí za úspěšným MČR U11 MIX


O uplynulém víkendu (26.-28.4.) se uskutečnilo basketbalové mistrovství ČR v kategorii U11mix. Od pátku do neděle se utkalo nejlepších 12 týmů ve 4 skupinách po třech. Do skupiny jsme dostali domácí Sojky Pelhřimov a tým Klatov.


V prvním utkání jsme Sojky dokázali porazit 44:79, ale nebylo to jednoduché, protože se hráči museli poprat s plnou halou, která domácím hlasitě fandila. Postupem času jsme ale získali herní převahu a klid, což jsme pak přenesli i do dalšího utkání ve skupině.


Proti týmu Klatov jsme předvedli asi nejlepší utkání roku, hezký kombinační basketbal, svižná obrana, zapojení všech hráčů a díky tomu jsme zvítězili 85:22.


V sobotním čtvrtfinále nás čekal silný tým Sparty Praha. Do utkání jsme šli s touhou vyhrát a díky tomu hrát o medaile. Hráči od začátku na soupeře zatlačili v obraně, díky níž jsme vsítili spousty jednoduchých košů, Sparta nedokázala najít recept ani na naše rychlé protiútoky a tak se hráči mohli radovat z postupu mezi čtveřici nejlepších. Výsledek zápasu byl 61:35.


Ještě během sobotního odpoledne jsme v semifinále narazili asi na největšího favorita turnaje, tým Rokycan. Za utkání zaslouží všichni hráči pochvalu, i když se nám nepodařilo vyhrát, ale ukázalo se, že jsme tento tým(1. místo) nejvíce potrápili a postup nebyl až tak daleko, v poločasu jsme dokonce vedli o 1 bod. Konečný výsledek byl 52:66.


V neděli jsme hráli o třetí místo s Kyjovem, byl to velice vyrovnaný zápas, ale i přes mohutný finiš druhé pětky jsme smolně prohráli o 2 body. Je to škoda, protože za předvedenou sezonu by si hráči medaile zasloužili, ale nedá se nic dělat a po výsledku 65:67 jsme zakončili MČR na 4. místě.


Zakončit sezónu na 4. místě je krásný úspěch a hráči si zaslouží za celý rok obrovskou pochvalu. Zároveň si vyzkoušeli hru s nejlepšími týmy, tyto zkušenosti určitě v průběhu dalších let zúročí, k třeba ještě většímu úspěchu.


Líbilo se mi, že jsme byli opravdu týmem nejen na hřišti, ale i mimo něj a myslím, že hráči budou mít zážitek na celý život.


Obrovskou pochvalu zaslouží rodiče a fanoušci, kteří nás celé MČR neskutečně podporovali a utvořili příjemné prostředí a podporu pro celý tým. Děkujeme.



Skupina A:

BC Vysočina - BK Sojky Pelhřimov 79:44 ✅

BC Vysočina - BK Klatovy 85:22 ✅


Čtvrtfinále:

BC Vysočina - BA Sparta 61:35 ✅


Semifinále:

BC Vysočina - SKB Rokycany 52:66 ❌


O 3. místo:

BC Vysočina - Jiskra Kyjov 65:67 ❌





Za fotky děkujeme Tomášovi Kopečnému 😍 📸





Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page